Kleine hoeveelheden ethyleen voor een natuurlijke en snelle rijping van fruit
Is uw fruit gearriveerd voordat het rijp is? Wilt u de rijping op natuurlijke wijze versnellen zodat ze in een aantrekkelijke rijpingsfase in de supermarkt komen?
Het rijpingsproces (rijping) wordt in gang gezet door de natuurlijke productie van ethyleen door het fruit, wat de rijping van het fruit stimuleert. U kunt dit proces natuurlijk versnellen door een gecontroleerde hoeveelheid ethyleen gemengd met stikstof toe te voegen aan de rijpingskamers. Onze experts kunnen u helpen bij het bepalen van de hoeveelheid toe te voegen gas, afhankelijk van de fruitsoort, de variëteit en de huidige rijpingsstatus.
Waarom zou u uw fruit behandelen met onze mix van stikstof en ethyleen?
Snelheid
Versnelt de rijping zodat het fruit in optimale conditie (uiterlijk en smaak) de toonbank van de supermarkt bereikt
Kwaliteit
Dit proces beschadigt of verandert de organoleptische kenmerken van de vrucht niet
Kosten
Dit economische proces kan leiden tot lagere opslagkosten (minder opslagtijd)
Vraag het de expert
Jose Luis Calvo
Voedseldechnologie-expert, Spanje
"Hebben gassen na de oogst andere positieve effecten op fruit?"
Ja. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebruikt om uw fruitkwaliteit na de oogst te optimaliseren. Bekijk deze korte handleiding voor meer informatie.